TRANSPORT

Hvens landskab krydses af grusveje og cykelstier, der fører ned til de idylliske havne. Der er mange måder at komme rundt på Hven på så lad transporten være en del af oplevelsen.

Medbring din egen cykel på færgen eller lej en af de skønne gule cykler, karakteriske for Hven. Book en el-drevet golfbil eller en el-cykel, den ideelle transportmiddel hvis man er gangbesværet, ikke vil bruge alle kræfter på at træde i pedalerne øen rundt eller være afhængig af bustider og stoppesteder.

For en anderledes oplevelse lej en hestevogn, eller tag blot den lokale bus som kører sin rute rundt på øen flere gange dagligt.

Hven måler 4,5 km x 2,4 km så det kan også nemt lade sig gøre at udforske øen med en stille og rolig spadseretur og med Hvens størrelse kommer man sagtens øen rundt på en dag.

200x150-sparshipping

SPAR SHIPPING APS
Nyd en fantastisk sejltur ud gennem Københavns havn og videre op gennem Øresund til Hven. Tag færgen direkte fra Havnegade i København. Der sejles dagligt i højsæsonen og sejlturen tager en halvanden time. Kiosk ombord.

200x150venevent

VENEVENT – MILJØBILER
Eldrevne, miljøvenlige golfvogne, en ideel transportmiddel med plads til 2 personer til en tur rundt de mange veje og stier som krydser øen. Venevent ligger på vejen ned mod Backafallsbyn. Hop på bussen i Bäckviken og chaufføren kører dig lige til døren.

Bilder 151

ÄVENTYRSARKEN – IVANS HEST OG VOGN
Äventyrsarken på Hven er stedet for de heste-interesserede. Her er det muligt at komme øen rundt på arrangerede guidede ture med hestevogn (remmalag) såvel som individuelle guidede rideture. Ture med hestevogn skal forudbestilles.

200x150cykler

VENS CYKELUDLEJNING
Her kan man leje Hvens karakteristiske gule cykler. Med en cykel udforskes øen let, og med et udvalg på over 1000 gule cykler findes der cykler i alle størrelser og med diverse tilbehør. Cykeludlejeren ligger på toppen af skrænten ved Bäckviken havn hvor man ankommer med båden.

200x150bussen

VENBUSSEN
Regelmæsige busforbindelser med Skånetrafiken. Bussen kører i henhold til ankomst og afgang med færgen i Bäckviken. Ruten går langs hovedvejen forbi Tycho Brahe museet, Whisky destilleret og videre til Kyrkbacken.

Hven taxi

VENS TAXI
Hven er så godt som bilfri, men ønsker du bilens komfort til at komme rundt øen med, så book Ven Taxi til en rundvisning af øens seværdigheder eller blot til transport fra A til B. Ven Taxi kører dig hvor du vil og når du vil… samt arrangerer gruppeture.