SPECIALITETER & BUTIK

Hven byder på god madkvalitet og nye smagsoplevelser. Når du besøger Hven, må du derfor ikke gå glip af alle de lokalt fremstillede fødevarer og drikkevarer, der serveres på mange af øens hyggelige restauranter. Blandt andet ville det være oplagt at indtage atmosfæren i Kyrkbacken havn over en nyrøget fisk fra røgeriet Fiskeboden.

Takket være de gunstige vejrforhold kan Hven prale af Europas nordligste durumhvedemarker, hvilket bl.a. bliver til håndmalet durummel brugt til lækre kager, Hven-pasta  og brød lavet fra eget bageri. m.m. Rapsolie og hjemmelavet is er andre produkter, som fremstilles lokalt på øen. Hven er også “Skånes whiskymekka” med et helt unikt whiskydestilleri der fremstiller økologisk spiritus, og tilbyder spændende guidede rundvisninger og whiskysmagninger.

Kyrkbackens kiosk har et udvalg af madvarer og fornødenheder, men vær opmærksom på at systembolaget ikke findes på Hven. Stærkøl, vin mv. kan kun købes i restauranter og cafeer.

Hvens små gårdbutikker, kunst og atelierbutikker er bestemt et besøg værd på jagt efter specialiteter og finurlige fund.

Ventavlan kan man se, hvilke virksomheder på øen der holder åbent, når I vil besøge Hven. Hvis der er steder, som ikke har angivet, at de har åbent, når I besøger Hven, så anbefales det, at I kontakter stederne og får oplyst deres åbningstider.

barbrobild_2-2

SPIRIT OF HVEN, BACKAFALLSBYN
Øens prisvindende whiskydestilleri Spirit of Hven. Her finder du hjemmeproduceret økologisk whisky, gin, snaps og vodka og det største udvalg af spirits og whiskies fra hele verdenen i restaurantens bar. Destilleriet har et besøgscenter med shop, rundvisninger og whiskysmagninger.

200x150Helse

HÄLSA FRÅN HVEN
Midt på øen ligger Hvens mini-spa, massage og naturapotek. Besøg butikken med egen produktion af te og urter fra Hven, salver, sæbe, shampoo og meget mere indenfor økologisk kropspleje. Der tilbydes også massageterapi og naturlig kosmetisk ansigtsbehandling.

200x150paviljong1916

PAVILJONG 1916
Paviljong 1916 på havnen i Bäckviken er en fin lille indretningsbutik for hjerte og sjæl, hvor du kan finde både nyt og gammelt til din bolig, tøj og andre finurligheder. Butikken er et oplagt visit inden man hopper ombord på færgen efter en dejlig dag på Hven.

kioskyrkback

KIOSKEN I KYRKBACKEN
Denne lille hyggelige kiosk kan findes, som navnet antyder, i Kyrkbacken havn, og her kan der købes is, slik, pølser, brød m.m. Kiosken fungerer også som cykeludlejning og som en lille købmandsbutik med et mindre udvalg af daglige fornødenheder. Telefon: +46 (0) 418 720 82

Fiskrökeri

RØGERIET I KYRKBACKEN – FISKEBODEN
I Kyrkbacken havn mødes man af duften fra røgeriet, som vidner om friskfangede, nyrøgede fisk. Nyd en herlig røget sild fra røgeriet eller hvorfor ikke prøve stedets specialitet… røget makrel med kartoffelsalat.
Telefon: +46 (0) 418 722 20

Hven_durum400x300

HVEN DURUM
Takket være de gunstige vejrforhold kan Hven prale af Europas nordligste durumhvedemarker, hvilket bl.a. bliver til lækre kager, brød, mandelkiks m.m. Lige bag Tycho Brahe, finder man dette charmerende lille bageri, hvor høns slentrer frit omkring. Telefon +46 (0) 418 724 48.

200x150glassfabrik

HVENS GLASSFABRIK
Lokalt produceret flødeis i iskiosken på havnen i Bäckviken. Lækkert og hjemmelavet s fremstillet efter egne opskrifter og af naturlige råvarer. Fuldend din tur rundt på Hven med en is fra Hvens Glassfabrik, mens du nyder den hyggelige stemning i den lille havn på en dejlig sommerdag.

Tunaboden

TUNA BODEN – HVENS VÄVSTUGA
Her finder du bl.a. den kendte Malvalampet, håndvævede gulvtæpper, samt tasker og hatte af indehaverens eget design.

 Produkterne sælges i den gamle stald Tuna Boden, hvor der også afholdes små kurser i tekstilkunst. Telefon: +46 (0) 418 723 71