SPØRGSMÅL & SVAR

Nedenfor er der anført nogle almindelige spørgsmål. Hvis du ikke finder et svar her, er du velkommen til at kontakte os på info@visithven.dk

Hvor kan jeg parkere min bil når jeg skal med færgen fra København?
Der er ingen parkering der specifikt hører til rederiet, og der er desværre begrænsede parkeringsfaciliteter i området ved Nyhavn, hvor færgen sejler fra. Det anbefales, at benytte offentlig transport, taxa eller cykel (der er cykelparkering på kajen).

Er der en hæveautomat på Hven?
Desværre ikke. De fleste større steder som Spirit of Hven, Backfallsbyen,  Hven Durum, Hamnkrogen, Prästasvangens Turist og Konferenscenter, Turistgården, Hvens cykeludlejning, St Ibbs Golfklub, Tyco Brahe museet, Vensevent, Vens Hytter og Camping m.m. tager imod de gængse kreditkort som Visa, master osv.

Hvornår kan jeg gå om bord på færgen?
Ca. 15 minutter før afgang. Kom gerne i god tid – det er til stor hjælp for rederiet, så de kan sejle til tiden.

Kan jeg tage min cykel på M/S Jeppe med til Hven?

Ja, afhængigt af pladsen. Der begrænset plads til cykler om bord, og cykelplads skal derfor forudbestilles. Det koster 95 DKK T/R at medbringe en cykel. Cykler der ikke har reserveret plads tages med ombord såfremt der er plads. Ladcykler, kassecykler og cykelanhængere er der desværre ikke plads til.

Koster en klapvogn eller hund ekstra ombord?

Nej, hverken klapvogn eller hund koster ekstra. Men hunden skal have et pas og de nødvendige papirer til at tage udenlands, da vi rejser udenfor Danmark. Det anbefales at hunden opholder sig på dækket og ikke i salonerne hvor passagerer nyder forplejning.

Hvor sejler M/S Jeppe fra?

M/S Jeppe sejler fra Havnegade ud for nummer 39 (bag ved den gamle toldbodbygning) lige rundt om hjørnet fra Nyhavn.

Er der toiletter om bord?

Ja, der er flere toiletter om bord på M/S Jeppe.

Er der forplejning om bord?

Ja, der er en kiosk ombord hvorfra der bliver solgt et udvalg af drikkevarer og snacks. Forplejning som morgenmad, kaffe & kage, og tapastallerkner kan forudbestilles, da bliver der reserveret siddepladser og dækket op. Læs mere om forplejning ombord her.

Er der busser på Hven?

Skånetrafiken har busser, der kører i forhold til færgens ankomst og afgang. Du kan læse mere på afgangstider og priser på Venbussens hjemmeside.

Hvordan kommer jeg til Nyhavn?

Den nemmeste måde er at tage Metroen eller bus til Kongens Nytorv og derefter gå de sidste hundrede meter til kajen i Havnegade.

Kan jeg tage min bil med til Hven?

Nej, desværre ikke med M/S Jeppe der afgår fra København. Hven ikke er ideel til bilkørsel, men hvis bilen skal med så kan man rejse via Landskrona hvorfra der afgår bilfærger. Parker bilen derhjemme og lej en cykel eller tag lokalbussen under dit besøg på Hven.

Kan jeg betale med danske penge på Hven?

Fleste steder tager imod danske kroner, men kursen er 1 til 1.

Må man campere på Hven?

Hele Hven er klassificeret som naturreservat eller vådsområde og den svenske allemandsregel gælder derfor ikke på Hven. Det er forbudt at campere, grille og plukke blomster i det fri. Tilgengæld kan man campere og grille på Vens campingplads samt bruge grillpladserne i Bäckviken og Kyrkbackens havn.

Kan man nå Hven rundt på 1 dag!

Hven er kun 4,5 km lang og 2,4 km bred, og den ca. 12 km lange cykelrute langs kysten kan tilbagelægges på en time.

Kan man leje cykelhjelm hos cykeludlejeren?
Nej. Husk at medbringe egen cykelhjelm.