DET SKER

I løbet af sommeren udbydes der en række af events og arrangementer flere forskellige steder i øens lokalliv. Sejlsæsonen fra København til Hven starter med øens egen kunstrunde, som løber af stabelen i Kristi Himmelfartsferien hvor Hvens kunstnere åbner sine ateliers for besøgende samt der udstilles i Vens Kulturhus.

Derudover spænder events på Hven vidt fra øens egen musikfestival Ökända til ugentlige whiskysmagninger på Spirit of Hven, Backafallsbyn.

Sæsonen runder sædvanligvis af i september med arrangementer på Tycho Brahe-museet. Kalenderen opdateres når mere information modtages.

Se nedenstående oversigt for mere information over events på Hven for 2018.

maj
5
lør
Hvens Konstrunda Hven
maj 5 – maj 6 heldags

En årlig begivenhed er Hvens Kunstrunde som kickstarter øens sommersæson i maj måned. Hvert år på Kr. Himmelfartsdag åbner kunstnere på Hven deres atelier og værksteder for publikum, alle dage i tidsrummet 10.30 – 16.30. Tak cyklen med ombord eller lej en cykel ved færgelejet og tag rundt til de forskellige kunstnere og besøg deres udstillinger og værksteder. Læs om de enkelte kunstnere, se åbningstider, adresser og information på venskulturhus.se

jun
24
søn
Whiskysmagning på Backafallsbyn
jun 24 kl. 08:24 – aug 21 kl. 09:24

I højsæsonen tilbydes der hver lørdag whiskysmagning på den lokale whiskydestilleri med start kl. 15:30 til en pris på 495,- SEK per person. Få en forelæsning om teknikken omkring whiskyproduktion og smag på 4 forskellige whiskysorter. Der berettes om de 4 sanser (smag, duft, hørelse og syn) og hvordan vi påvirkes af disse, hvilke steder der egner sig til whiskyproduktion, samt skrøner og beretninger fra destillerier forskellige steder rundt om i verdenen. Kombiner gerne med Backafallsbyns Sommerspecial med overnatning, 3 retters menu og morgenmad.