KUNST & KULTUR

Stilhed og ro i sindet… Med højt til loftet og masser af lys er Hven et naturligt samlingspunkt for kunsten og kulturen.

På øen findes en række alsidige kunstnere, der har hentet inspiration fra det smukke lys og de rolige omgivelser. Der er flere atelierer og gallerier, og på Kristi Himmelfartsdag arrangeres den årlige kunstdag (Hvens Konstrunda), hvor alle kunstnere holder åbent hus. En oplagt dag at tage til Hven hvis man gerne vil besøge kunsthåndværkerne, se de mange fine kunstudstillinger og deltage i kurser og malerskole.

200x150nämdemandsgården

HVENS HEMBYGDSFORENING – NÄMNDEMANSGÅRDEN
Gammel bondegård som huser et større kunstgalleri. Her udstiller Céleste og Stig Ove Jemby sin kunst i galleriet såvel som i den tilhørende park, som er udsmykket med skulpturer og fontæner. Her er også B&B, en lille café og der arrangeres malekurser.

200x150lena_cedergren

LENA CEDERGREN
Pottemager, billedhugger og maler. Fra keramik, lertøj og stentøj har Lena i stigende grad skiftet til udformning af skulpturer i bronze, som regel i form af dyrehoveder, især heste, hunde, katte og får. Lena har deltaget i talrige udstillinger både i Sverige og i udlandet. Telefon: +46 (0) 70-609 6423

Hvens%20Kulturhus

VENS KULTURHUS
Hvens kulturforening har til huse i et hus bygget af Frelsens Hær i 1891. Da Frelsens Hær ophørte overtog Hvens kulturforening huset, og det blev dermed Vens kulturhus. Den dag i dag bruges kulturhuset til alle former for udstillinger, begivenheder, teater og musikarrangementer.

200x150vævestuen

HVENS VÄVSTUGA
Her på vævestuen finder du blandt andet den kendte Malvalampet, håndvævede gulvtæpper, samt tasker og hatte i eget design. I Hvens Vävstuga kan du lære alt om tekstilkunst og i den gamle stald Tuna Boden afholdes der væveklasser for alle som ønsker at lære at væve. Telefon: +46 (0) 730 641 598

200x150malinljung-kunst

MALIN LJUNG
Alsidig kunstner med eget atelier, som med sine malerier, glas og smykker leverer ærlig, smuk, tankevækkende smykker og kunst. Uddannet fra Københavns Tekniske højskole er guldsmeden Malin Ljung nu bosiddende på Hven hvorfra hendes smykker håndlaves i eget værksted med tilhørende butik.

287x220NinnaMandin

NINNA MANDIN
Velkommen til sølvsmeden Ninna Mandin Silver i Bäckviken. Ateliet har til huse i det hvide hus med grønne detaljer ved vejen op fra Bäckviken havn. Materialerne der arbejdes med er hovedsageligt sterling sølv, glas og harpiks. De håndlavede smykker er af eget design og med stærke udtryk med brug af former fra betydninger, symboler og sprog.

frodig%20dame

KONSTNÄRSGÅRDEN MARIELUND
Gammel bondegård som huser et større kunstgalleri. Her udstiller Céleste og Stig-Owee Jemseby sin kunst i galleriet såvel som i den tilhørende park, som er udsmykket med skulpturer og fontæner. Her er også mulighed for overnatning i form af B&B, med tilhørende lille café og der arrangeres malekurser.

200x150tychobrahe

TYCHO BRAHE-MUSEET
Den tidligere Helligåndskirke, der ligger omgivet af en smuk renæssancehave midt på Hven, danner ramme om et moderne museum, der fortæller om Tycho Brahes liv og hans videnskabelige resultater. Besøg museet for at høre mere om den spændende historie om den berømte astronom Tycho Brahe.

200x150tychobrahe

CASSIOPEIA
Hyggelig ‘trädgårdsgalleri’ med kreative ting og finurligheder udformet hovedsageligt af materialerne ler og porcelæn. Besøg værkstedet i drivhuset på jagt efter et unika, og bliv inspireret Anna Molins mange kreative dekorationer, hendes designs og kunstneriske indfald.